OSBORNE PARK

2012 
RIBA ‘National’ Award & RSUA Design Awards: Residential Award, Dwelling extension, Belfast

Initial sketches explored the ‘deconstruction’ of the existing rear return into several pitched elements of various spatial quality, function and materiality, helping to preserve the formal presence and visual integrity of the existing house.  The composition of these elements aims to sit comfortably with the informal and idiosyncratic nature of the various neighbouring rear returns and outbuildings.
The proposed extension reads as a sequence of distinct objects that step down from below the eaves of the original house and down to the garden via a terrace.  A new courtyard and glass box draw light and air deep into the plan, while creating ‘in-between’ spaces to separate old and new.

 

©2018 by ARdMackel Architects. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now